Bij een Biopeel gaat het niet specifiek om het verweken van de opperhuid maar om het voeden en regenereren van nieuwe huid van binnenuit. De kruidenpeeling bestaande uit kruiden, algen en zeewier is de ultieme vitamine boost voor de huid. De biopeel richt zich met name op de basaalcellenlaag, hier liggen de stamcellen van de huid. Deze stamcellen delen zich weer in  huidcellen.

Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de biopeel worden ook de stamcellen voorzien van de benodigde voedingsstoffen. Dit resulteert in meer gezondere huidcellen en dus ook in huidverbetering van binnenuit!

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd, dit kan een prikkelend, tintelend en soms branderig  gevoel geven.

Na de peeling is het absorptievermogen van de huid enorm toegenomen. Dat wil zeggen dat alle producten die daarna aangebracht worden zeer goed opgenomen kunnen worden door de huid. De producten kunnen intensiever hun werk doen en aanvoelen. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk wordt gezet.

De huid kan even een beetje rood zijn maar dat is na een paar uur meestal weggetrokken. Ook kan het zijn dat een paar dagen later de huid, afhankelijk van jouw huidtype wat gaat schilferen. Ook dit is een normale reactie en met  gebruik van de juiste thuis verzorgingsproducten goed op te vangen.

Een eenmalige behandeling met de biopeel is zeker mogelijk maar om onderstaande huidproblemen te verbeteren is het noodzakelijk om meerdere behandelingen in een kuurverband toe te passen.

  • acne
  • littekens (ook na acne)
  • rimpelvorming
  • grove porien
  • verslapping van de huid
  • hyperpigmentatie en zonschade

De Biopeel is eventueel binnen dezelfde behandeling te combineren met een fruitzuurpeeling voor een nog meer intensievere werking en mooier resultaat. (de prijs van de biopeel wordt dan met 10 euro verhoogd)