Veel mensen hebben een huidprobleem en willen daar graag iets aan laten doen. Met een microdermabrasie behandeling zijn mooie resultaten te behalen en je huid zal weer stralen. Met microdermabrasie kunnen problemen zoals littekenvorming (ook bij acne), fijne lijntjes en rimpeltjes, onreine huid, rokershuid, verouderde huid, pigmentvlekken en een sterk verhoornde huid goed behandeld worden. Microdermabrasie betekent letterlijk “afslijpen van de huid” en is een mechanische peeling waarbij de bovenste huidlaag op een pijnloze manier wordt verwijderd. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van nieuwe huidcellen in de onderste cellaag, deze cellen verplaatsen zich naar de bovenste huidlaag en vervangen geleidelijk de beschadigde oude huid.

De behandeling kan uitgevoerd worden in het gezicht, kin en decolleté. Doordat oude huidcellen verwijderd zijn is de huid ook bijzonder goed toegankelijk voor werkstoffen. Na 1 behandeling zie je al resultaat. De huid ziet er frisser, stralender en vitaler uit maar een kuurbehandeling van ongeveer 5 tot 8 behandelingen geeft uiteindelijk het mooiste resultaat.

De huid wordt voor de  behandeling goed gereinigd met de skinpeeler. Na de microdermabrasie is de huid in staat werkstoffen in de diepere huidlagen op te nemen en deze worden dan ook aangebracht en in gemasseerd met ultrasone. geluidsgolven.  De behandeling wordt afgesloten met een dagcreme met SPF 25.

Na de behandeling is het belangrijk de huid goed te verzorgen, de huid heeft immers een intensieve behandeling gehad en is nu erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. De huid kan wat rood zien maar dit trekt meestal na 1 of twee dagen weer weg en is een normale reactie. Het kan voorkomen dat de huid wat gaat schilferen na de behandeling. Met een milde fijne scrub kan je deze schilfertjes zacht verwijderen.

Voor de verzorging thuis is het belangrijk een dagcreme te gebruiken met minimaal SPF 25. De huid is door de behandeling namelijk tijdelijk zijn natuurlijke bescherming tegen UV stralen kwijt, waardoor de huid nog gevoeliger wordt voor deze stralen.

Voor een maximaal resultaat wordt een kuur gemiddeld van 5 tot 8 behandelingen aangeraden afhankelijk van de verbeteringen die je zelf voor ogen hebt. Een kuur van 5 behandelingen wordt meestal binnen  ongeveer 6 weken afgerond. Daarna kan je een normaal onderhoudsritme van behandelen oppakken van 1 x in de 6 tot 12 weken.

Duur: ± 60 minuten


De bovenstaande behandeling is ten alle tijde uit te breiden met de volgende deelbehandelingen: